HC Energie Karlovy Vary

Junioři hrají po roce opět v Chebu. V 18:35 vyzvou pražskou Spartu

Karlovarští junioři se po roce opět představí v Chebu. Stejně jako loni se v Chebu utkají s pražskou Spartou, vzájemný duel startuje ve čtvrtek 17. října na tamním zimním stadionu v 18:35.

Karlovy Vary versus Sparta Praha. Dva semifinalisté z minulého ročníku DHL extraligy juniorů vyrazili do Chebu začátkem loňského listopadu a zápas vyšel „domácí“ Energii. Ve třetí třetině zlomila nerozhodný stav 1:1 třemi góly, byť je fakt, že dva pojišťující dala až v 59. minutě.

Letos si oba kluby tento duel na nejzápadněji ležícím zimním stadionu v Česku zopakují. Tentokrát půjde o předehrávku 14. kola, a to už ve čtvrtek 17. října od 18:35.

Chebský azyl je ale tentokrát pro karlovarské juniory nucený. Klub byl totiž potrestán vedením soutěže za pozdní zajištění lékařské služby v zápase s pražskou Spartou. Nuceně tak musí odehrát jeden duel ve vzdálenosti 30 km od KV Areny. Celé znění zprávy najdete ZDE.

A bude to zápas bez favorita. Sparťané jsou na tom v tabulce soutěže lépe, ale jen o bod! Patří jim šestá příčka, zatímco Energii desátá. Varani nicméně vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů – byť tři z nich těsným poměrem 3:2 – a poprvé bouchají na dveře elitní osmičky, která si zajistí postup do vyšší nadstavby.

V minulém ročníku se oba soupeři potkali hned osmkrát, neboť spolu hráli v základní skupině i nadstavbě. A měli velmi vyrovnanou bilanci; Karlovy Vary získaly pět duelů a na body byly lepší 13:11, nicméně Sparta disponovala lepším skóre, a to díky dvěma sedmigólovým náložím.