HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři se rvou o postup! Energetici v čele svých skupin

Poslední říjnový týden je minulostí, a tak je na řadě souhrn toho, jak se v něm dařilo našim nadějím. Junioři pokračují v honbě za postupem do nadstavby a dvě výhry je vynesly na třetí pozici. První místo si dvěma výhrami upevnil extraligový dorost. Karlovarská šestnáctka bodovala v obou svých zápasech a je stále třetí. V utkání s Pískem si Marko Michalov střihl parádní Michigan. Devítka si stále střeží svou neporazitelnost a vyhřívá se na prvním místě skupiny. První příčku ve své skupině po předchozím týdnu udrželi také osmáci. Šesťáci jsou čtvrtí. Sedmáci a páťáci neměli na programu žádný ligový zápas. Celkem naši mladí hokejisté a hokejistky odehráli jedenáct zápasů a pouze ve dvou zůstali bez bodů.

DHL Extraliga juniorů

Karlovarští junioři dál úspěšně pokračují ve svém útoku na postupovou čtyřku. V obou zápasech minulého týdne se do branky postavil Michal Oršulák, který svými zákroky přispěl k zisku cenných bodů. Junioři nejprve vyrazili do Plzně, kde adrenalinovou bitvu o body rozhodl dvěma góly David Varvařovský, pro kterého šlo o první zápas po téměř dvouměsíční absenci. Plzeňští v prvních dvou třetinách museli dotahovat skóre po trefách Vojtěcha Čihaře a Jakuba Galnora. Zápas na svou stranu domácí otočili poprvé ve třetí třetině. Necelé tři minuty před koncem udeřil David Varvařovský, který se stal hrdinou zápasu, když rozsekl i následné prodloužení.

Ve druhém duelu hostili energetici tým Mladé Boleslavi. Prvním úspěšným střelcem zápasu byl Vít Záhejský, který svůj únik zakončil parádní střelou. Dvougólové vedení Energii zařídil rovněž z úniku Vojtěch Steklý. Sobotní duel byl pro Vojtu trochu specifický, neboť do Karlových Varů před sezonou přišel právě z Mladé Boleslavi. Náskok svých hostitelů ještě před koncem třetiny Bruslaři stáhli a skóre srovnali po polovině druhé třetiny. Boj o vedení nakonec pro Energii v čase 46:27 vyhrál Pavol Cipko. Pro obratného obránce šlo o první gól v juniorském hokeji a jak se později ukázalo, tak se zároveň jednalo o gól vítězný. Junioři si v uplynulém týdnu vybojovali pět bodů a s třiceti třemi body se vyhoupli z pátého na třetí místo v tabulce. Od druhé Mladé Boleslavi je dělí pouze gólová bilance. Vzhledem k tlačenici v horních patrech tabulky skupiny Západ čeká ještě juniory těžký boj o místenku do postupové čtyřky.


19. kolo čtvrtek 26. října 2023
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:4p (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)
Reportáž k utkání

20. kolo sobota 28. října 2023
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Šestnáct, tak tolik branek v předchozím týdnu vstřelil dorost Energie ve svých dvou zápasech. Jeho přesnou mušku odnesly týmy Sparty a Mladé Boleslavi. Se Spartou se energetici netradičně utkali v pondělí. Od prvních minut bylo utkání poměrně vyrovnané, jenomže sparťanští střelci nenašli recept na Martina Psohlavce, který předváděl parádní zákroky, a tak se zápas pomalu začal překlápět na stranu Energie, která už po první třetině vedla 2:0. Zápas se nejspíše zlomil ve druhé části, kdy do branky pražského týmu padly čtyři góly a stejný počet gólů přinesla i poslední část utkání. Poprvé v extralize dorostu skóroval obránce Ondřej Bednář. Hattrick si zkompletoval Vít Záhejský a jen o jeden gól méně si připsal Petr Tomek, který aktuálně vede s třiceti jedna body kanadské bodování extraligy dorostu a těsně za ním je Vlastimil Blažek, který má o dva body méně a byl rovněž jedním ze střelců utkání proti Spartě. Zbývající góly si rozdělili Vojtěch Čihař, Matěj Pelikán a David Poizl. Brankář Martin Psohlavec zvládl udržet sparťanské střelce na uzdě a připsal si tak první čisté konto v extralize dorostu.

Šlágrem sobotního kola byl souboj Energie s týmem Mladé Boleslavi, který byl až do druhé třetiny vyrovnaný a měl stejný průběh jako duel mezi juniorskými týmy obou klubů. I karlovarský dorost si díky trefám Vlastimila Blažka a Matyáše Šedivce vypracoval dvougólový náskok, který boleslavští mladíci ještě v první části snížili. Podobnost skončila ve druhé třetině, kdy energetici díky střele Vlastimila Blažka opět odskočili o dva góly. Kontaktní branku vstřelil Imrich Maxin. To však bylo naposledy, co Martin Psohlavec pustil za svá záda kotouč. Pod tři góly ve třetí třetině se podepsali Petr Tomek, Pavel Kůrka a Šimon Šilhan, který poprvé skóroval v extralize dorostu. Martin Psohlavec v tomto utkání zlikvidoval 33 střel a dostal se tak na úspěšnost 94,29 %. Svěřenci Tomáše Andryse si díky této výhře upevnili se ziskem 40 bodů svou pozici v čele tabulky a na druhou Slavii mají šestibodový náskok.


15. kolo pondělí 23. října 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 10:0 (2:0, 4:0, 4:0)
Reportáž k utkání

16. kolo sobota 28. října 2023
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Stejný počet gólů, ale jiný výsledek, tak by se daly shrnout zápasy karlovarské šestnáctky v uplynulém týdnu. Svěřence Bohumíra Sapouška nejprve čekalo venkovní utkání s týmem Písku. Skóre už v první minutě otevřel Lukáš Pech, který zakončil kombinaci Jakuba Šubíka a Štěpána Kőhlera. Radost z vedení vydržela karlovarským mladíkům do čtvrté minuty, kdy domácí srovnali skóre. Vedení Energii vrátil Jiří Malý, poté co využil pobídku Marka Michalova. Ve druhé třetině se z gólu radovali pouze hráči Písku. Vyrovnaný stav vydržel do času 46:15, kdy Marko Michalov předvedl parádní Michigan a vrátil Energii vedení. Necelé tři minuty před koncem poslali Písečtí zápas do prodloužení. Zápas ukončila zhruba devadesát sekund před koncem nastaveného času kombinace Oskara Magnera, Štěpána Kőhlera a Marka Michalova.

V nedělním duelu hostili energetici hráče z týmu Slovan Ústí nad Labem. Už v šesté minutě šli ústečtí mladíci do vedení. Skóre ve vlastním oslabení srovnal Filip Žalud, který dostal nabito od Aleše Břečky. Vedení pak Energii vystřelila přesilovková formace ve složení Marek Jílek, Marko Michalov a Oskar Magner. Pro mladičkého obránce šlo o první gól v Lize dorostu. V úvodu druhé třetiny upravil skóre zápasu na 3:1 Štěpán Kőhler. Bod za asistenci si připsali Jiří Malý a Jakub Šubík. Do poloviny poslední části však dorost Slovanu dokázal srovnat skóre a tak zápas za stavu 3:3, stejně jako předchozí duel energetiků, pokračoval prodloužením. V něm rozhodnutí nepadlo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hráči Slovanu, kteří tak sice přetrhli energetikům vítěznou šňůru, ale ti i přesto bodovali počtvrté v řadě a stále si drží třetí místo ve skupině Západ.


10. kolo pátek 27. října 2023
IHC Králové Písek - HC Energie Karlovy Vary 3:4p (1:2, 1:0, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 03:30 Novotný (Fleischman; 5/5), 31:03 Fleischman (Podrabský; 5/5), 56:46 Čapek (Jeník, Škrdlant; 5/5) – 00:38 Pech (Šubík, Kőhler; 5/5), 14:03 Malý (Michalov; 5/5), 46:15 Michalov (5/5), 63:34 Michalov (Magner, Kőhler; 3/3).


11. kolo neděle 29. října 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Slovan Ústí nad Labem 3:4sn (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 12:35 Žalud (Břečka; 4/5), 15:13 Magner (Jílek, Michalov; 5/4), 23:23 Kőhler (Malý, Šubík; 5/5) – 05:02 Vesecký (Danihelka, Vondráček; 5/5), 27:15 Horyna (Šafařovský, Gelhof; 5/5), 50:35 Vesecký (Smetana, Pavlas; 5/5), rozh. náj. Gelhof.

Extraliga 9. tříd

I po dvanácti zápasech, které v sezoně odehráli jsou karlovarští deváťáci stále neporaženi. V minulém týdnu odehráli dva zápasy a oběma soupeřům vstřelili shodně po pěti gólech. Nejprve v pátek do Karlových Varů dorazili deváťáci z týmu EC Red Bull Salzburg. Těsně před vypršením početní výhody si mezi sebou v prostoru kruhu vyměnili kotouč Lukáš Gerstner a Milan Vaňourek a Lukáš ho následně poslal k modré, kde se rozmáchl Vojtěch Horáček a otevřel skóre utkání. Vedení před polovinou druhé třetiny navýšil Tomáš Suja po akci Marka Kubíka a Milana Vaňourka. V polovině třetiny se během dvou minut prosadili rakouští mladíci a stav byl rázem 2:2. Před koncem třetiny dostal svůj tým do vedení Maik Mähler a i u tohoto gólu byl Milan Vaňourek. Skóre hosté srovnali ve vlastním oslabení v úvodu třetí třetiny. Čtvrtý gól Energie vstřelil Milan Vaňourek, když proměnil trestné střílení. Krátce před koncem zápasu si rakouský tým vylepšil početní výhodu odvoláním gólmana. Po jedné ze střel se kotouč odrazil směrem do středního pásma. Stíhací závod vyhrál Maik Mähler, který pelášil s kotoučem na holi k brance se zástupem pronásledovatelů v zádech a v čase 58:58 poslal kotouč z mezikruží do prázdné branky - 5:3.

K druhému utkání vyrazili svěřenci Adama Sýkory do Chomutova. První gól padl téměř před koncem první třetiny, kdy chtěl nejprve z vrcholu kruhu pálit Jonáš Vaníček, ale kotouč mu kvůli bránícím hráčům sjel a tak ho poslal na Jiřího Kubáta, který využil volného prostoru a otevřel skóre. Druhý gól padl v početní výhodě Energie, když Jonáš Vaníček dorazil do branky střelu Jakuba Kyncla. Před polovinou třetí třetiny si Josef Suchý vyměnil kotouč s Jonášem Vaníčkem, prokličkoval mezi bránícími hráči a zakončil pod víko odkryté branky. Čtvrtý gól padl z hole Jakuba Staňka, který střílel z úhlu k bližší tyčce poté, co před brankou Marek Kubík a Jiří Kubát zmátli výměnou kotouče své soupeře. Pátý gól energetici vstřelili v početní výhodě, když hned po vhazování poslal Josef Suchý kotouč na Marka Kubíka, jehož střelu od modré tečoval do branky Jonáš Vaníček. První čisté konto v extralize devátých tříd si vychytal Ondřej Kadoun, který do Energie přišel před sezonou z Chebu a tak se zároveň jednalo o první nulu v černobílém dresu. Ondra kryl záda svému týmu v obou zápasech. Deváťáci si se ziskem třiceti čtyř bodů drží první místo ve skupině A.


12. kolo pátek 27. října 2023
HC Energie Karlovy Vary - EC Red Bull Salzburg 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 09:38 Horáček (Gerstner, Vaňourek; 5/4), 28:53 Suja (Vaňourek, Kubík; 5/5), 37:22 Mähler (Vaňourek; 5/5), 48:05 Vaňourek (TS), 58:58 Mähler (4/5) – 30:27 Gimmler (Bloch, Schaffarzyk; 5/5), 32:15 Grossberger (Goger, Sinner; 5/5), 45:10 Lußnig (Wagner; 4/5).

13. kolo neděle 29. října 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 17:39 Kubát (5/5), 28:07 Vaníček (Kyncl, Horáček; 5/4), 48:17 Suchý (Vaníček; 5/5), 52:32 Staněk (Kubát, Kubík; 5/5), 55:31 Vaníček (Kubík, Suchý; 5/4).

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Do Chomutova vyrazili také karlovarští osmáci, pro které šlo o jediný duel předchozího týdne. Skóre v úvodu utkání otevřel Roman Kašpar, když zužitkoval přihrávku Jana Pavlise. Chomutovští ke srovnání skóre využili početní výhodu. V čase 15:01 šli Piráti do vedení. To jim však vydrželo pouhých dvanáct sekund, než Vojtěch Hüttl vyrovnal. Asistenci si připsal Jakub Zrzavecký. Autorem jediného gólu ve druhé třetině byl opět Vojtěch Hüttl, kterému tentokrát šanci připravil Matěj Žák - 2:3. Ve třetí třetině jako první skórovali domácí a srovnali skóre, ale energetici si vzápětí vzali vedení zpět díky trefě Maxima Dana, kterému kotouč poslal Štěpán Mariaš - 3:4. Pod pátou a vítěznou branku se podepsali Jan Pavlis, Vojtěch Hüttl a Daniel Psohlavec. Zhruba po dvou minutách se Piráti dostali na dostřel jedné branky, ale vzhledem k tomu, že do konce utkání už žádný gól nepadl, tak si body za výhru 5:4 odvezli energetici. Ti jich zatím mají na kontě dvanáct a jsou na prvním místě skupiny 1 - Ústecká.


9. kolo neděle 29. října 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:5 (2:2, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 08:35 Jansa (Šabaka; 4/5), 15:01 Sedlák (Moskvitin, Ševčík; 5/5), 46:56 Ševčík (Moskvitin; 5/5), 51:32 Ševčík (Brychta; 5/5) – 03:03 Kašpar (Pavlis; 5/5), 15:13 Hüttl (Zrzavecký; 5/5), 28:33 Hüttl (Žák; 5/5), 48:22 Dan (Mariaš; 5/5), 49:27 Psohlavec (Pavlis, Hüttl; 5/5).

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Karlovarští sedmáci neměli na programu žádný ligový zápas. O body budou opět bojovat až v neděli 5. listopadu, kdy vyrazí do Sokolova.

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci si v předchozím týdnu bohužel neužili vítěznou euforii ani jednou. Nejprve podlehli týmu Děčína, na který nevyzráli ani podruhé v sezoně. Jedinými střelci, kteří překonali děčínského gólmana byli Jakub Kuchta, Marek Havlík a Patrik Tomášek. I druhý duel odehráli šesťáci na ledě soupeře. Tím byl tým Piráti Chomutov. O pět gólů, které energetici vstřelili se podělili dva střelci. Hattrick si zkompletoval Vojtěch Souček a dvakrát skóroval Adam Lauer, ale tří gólový náskok Pirátů se Karlovarským stáhnout nepodařilo. S deseti body jsou energetici na čtvrtém místě ve skupině 1 - Ústecká a od třetího místa je dělí pouze gólová bilance.


8. kolo sobota 28. října 2023
HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary 12:3 (4:2, 4:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 05:03 Šejc (Kubíska; 5/4), 06:00 Nygrýn (Šejc, Koucký; 5/5), 08:45 Šejc (Luka; 5/5), 12:02 Šejc (Koucký; 5/5), 24:06 Luka (5/5), 28:12 Patrman (Nygrýn; 4/5), 29:25 Šejc (Luka; 5/5), 33:30 Šejc (Koucký; 5/5), 40:43 Luka (5/5), 44:42 Luka (Nygrýn; 5/5), 54:40 Patrman (Polák, Šejc; 5/5), 56:10 Koval (5/5) – 02:35 Kuchta (Kaputa; 5/5), 18:20 Havlík (Kuchta; 5/5), 39:24 Tomášek (Svobodová, Lauer; 5/5).


9. kolo neděle 29. října 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 8:5 (3:2, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 00:33 Ťupa (5/5), 16:56 Konopka (5/5), 19:34 Staněk (Motyčák; 5/5), 33:25 Konopka (Neugebauer, Krahulík; 5/5), 39:14 Staněk (5/5), 39:49 Roubych (Konopka; 5/5), 47:50 Neugebauer (Krahulík, Fryč; 5/5), 57:22 Konopka (Krahulík; 5/4) – 01:45 Souček (4/5), 14:42 Souček (Lauer; 5/5), 25:27 Souček (Koblížek; 5/5), 42:33 Lauer (Souček; 5/5), 52:45 Lauer (5/5).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Ani karlovarští páťáci neměli na programu žádné ligové utkání. Další zápas je čeká až 5. listopadu, kdy si změří síly s Baníkem Sokolov.