HC Energie Karlovy Vary

Vary v repre: Sedmnáctka přejela Německo a vyhlíží duel s USA

Sedmnáctka na turnaji v Piešťanech bere druhou výhru, poté co do německé branky nasypala deset gólů a inkasovala pouze jednou. Nyní má před sebou poslední duel, v němž se s týmem USA utká o prvenství na turnaji. Oba celky mají na kontě šest bodů.

Pátek 16.08.2024 | Sedmnáctka se rozjela a tým Německa porazila 10:1

Sedmnáctka už ve druhém utkání v řadě potvrzuje svou ofenzivní sílu a v předposledním utkání turnaje si pořádně zastřílela. Formu našich mladíků odnesl tým Německa, kterému moc nepomohlo ani střídání gólmanů, ke kterému němečtí trenéři sáhli po šestém gólu. A právě u tohoto gólu si asistenci připsal karlovarský útočník Petr Tomek. O čisté konto František Poletín přišel v čase 55:29. Svěřenci Františka Ptáčka se tak nejlepším možným způsobem naladili na sobotní duel, ve kterém nastoupí proti týmu USA.

Čtvrtek 15.08.2024 | Sedmnáctka se poučila z utkání se Švýcarskem a ovládla federální derby 6:1

Vypadá to, že naši mladíci se poučili chyb, které je stály první duel turnaje, kdy podlehli Švýcarsku 5:3. Zlepšenou formu sedmnáctky odnesli hráči slovenské reprezentace. Brankou a asistencí k výhře ve federálním derby přispěl Petr Tomek.

Jedním z kroků, které následovaly po nepovedeném vstupu sedmnáctky do turnaje byla změna v sestavě. Karlovarský útočník Petr Tomek zůstal v první formaci, ale místo Filipa Nováka dnes nastoupil v elitní letce Vojtěch Švancar. První gól padl v poslední minutě úvodní části a zrodu kombinace, která poslal sedmnáctku do vedení stál Petr Tomek. Do poloviny utkání skórovali čeští mladíci ještě třikrát. Jana Láryše překonal až v čase 34:57 Matěj Bereš. Od této chvíle se opět trefovali pouze čeští hokejisté. Ti pátý gól přidali v úvodu třetí třetiny a střeleckou listinu uzavřel Petr Tomek v čase 57:51, když zakončil přesilovkou kombinaci. Národní tým si tak připsal první body a je na na průběžném druhém místě. Tři body pak mají na kontě ještě tým USA, Slovenska a Švýcarska a pořadí tak určuje gólová bilance a vzájemná utkání.

Švýcarsku vyšla odveta. Sedmnáctka obrat nedotáhla

Reprezentační sedmnáctka aktuálně bojuje na Turnaji pěti zemí v Piešťanech. Vstup do utkání našim mladíků nevyšel úplně nejlépe a padli s výběrem Švýcarska. Mezi českými střelci byl i energetik Petr Tomek.

Středa 14.08.2024 | Sedmnáctka obrat nedotáhla. V odvetě se z výhry 5:3 radovali Švýcaři

Úvodní duel na turnaji sedmnáctce nevyšel a po výhře 5:3 bral první body výběr Švýcarska. Ten už v polovině první třetiny vedl 3:0. Všechny tři góly padly z protiútoku po tlaku českých mladíků. První a třetí z brejku a druhý pak z přečíslení dva na jednoho. Na zaváhání obrany doplatil Tomáš Poletín, který musel své místo po třetím gólu přenechat Janu Láryšovi. Před tím, aby inkasoval z dalšího přečíslení zachránila Láryše v úvodu druhé třetiny tyčka u jeho branky.

Postupem času se ukazovalo, že toto není opravdu utkání národního týmu a naši mladíci měli velké štěstí, že Švýcaři jejich chyby netrestali víc, i když za trest by se možná dal považovat čtvrtý gól, kdy ve třicáté sedmé minutě švýcarští mladíci proměnili početní výhodu. O tom, že prostřední část byla velmi nervózní svědčí i to, že oproti jednomu vyloučení na švýcarské straně v první třetině, padlo v prostřední části šest trestů a to po dvou na každé straně a společným trestem ocenili rozhodčí bitku mezi Clemensem Troxlerem a Šimonem Bělohorským.

Z prvního gólu se sedmnáctka radovala až v čase 45:29, kdy v početní výhodě udeřil Šimon Katolický. Zhruba po třech minutách nastartoval brusle Petr Tomek a svůj brejk přetavil ve druhý gól - 4:2. Další využitá přesilovka dostala sedmnáctku na dostřel, když v čase 50:35 skóroval obránce Ondřej Ruml - 4:3. V tu samou chvíli požádali trenéři Švýcarska o oddechový čas a jejich rady očividně zabraly, protože po sedmdesáti pěti sekundách lovil Jan Láryš puk ze své sítě - 5:3. Až do konce utkání se už čeští střelci ani během dvou početních výhod neprosadili a tak se z výhry radoval švýcarský tým.

Podrobnosti ohledně turnaje v Piešťanech a nominaci českého týmu naleznete zde.