HC Energie Karlovy Vary

Vypnout hlavu a po Vánocích nastartovat vítěznou sérii! velí kapitán Jiří Černoch

Před zápasem s Olomoucí provedl trenér David Bruk změny v útočných formacích. V první formaci nastoupili Petr Koblasa, Jiří Černoch a Ondřej Beránek. Všichni tři útočníci byli na ledě rozhodně vidět, ale ani jim se nepodařilo vyzrát na olomouckého brankáře Jana Lukáše. Jak viděl čtvrteční utkání karlovarský kapitán?

Třicet šest střeleckých pokusů Karlových Varů a žádná branka. Co chybělo?

Bohužel, teď se nám hokejově nedaří. Zřejmě si to vyžíráme se vším všudy. Nepadne nám tam žádný šťastný gól ani, když máme velkou šanci, tak nejsme schopni ji proměnit. Musím říct, že jsme prostě makali, snažili se. Nemůžu říct nikomu nic, ale bohužel takovéto zápasy někdy jsou. Olomouc nás vytrestala z produktivity. My prostě na takový počet střel a šancí musíme tyto zápasy vyhrávat.

Z posledních šesti kol jste pětkrát nebodovali. Třikrát za sebou jste prohráli. Cítíte, že tým je pod nějakou dekou?

Ano, samozřejmě, že jsme pod dekou. Není to příjemné. Nedaří se nám. Nefungují věci, které fungují normálně. Nefunguje nám přesilovka. Každý, kdo to někdy zažil, tak ví, že to není nic příjemného. Zvláště, když se soutěž láme do druhé poloviny a víme, že si nesmíme nechat odjet vlak. Pak se to těžko honí. Není to příjemné a nezbývá nám nic jiného než makat každý zápas a věřit, že se to otočí.

Nedaří se vám ani v domácích zápasech. Jste nejhorší na vlastním ledě. Čtyřikrát po sobě jste nebodovali. Dnes se mi zdálo, že i diváci se trošku vezou na té vaší černé vlně, že vám také moc nepomohou. Cítíte se na domácím ledě hůř než venku?

Ne úplně hůř, ale samozřejmě je to cítit, že lidé nejsou spokojení a já se jim nedivím. Nevyhráváme doma. Je to taková úměra, když nevyhráváte, nechodí moc lidí a ta atmosféra pak není taková, jakou bychom potřebovali, aby nám to někdy pomohlo. Chtěli bychom lepší atmosféru, ale na druhou stranu se nemůžeme lidem divit, že na náš hokej nechodí.

Komplikovalo vám dnešní zápas i to, že jste měli tolik vyloučených hráčů? Vy sám jste byl dvakrát na trestné lavici. Byl tohle problém, ta disciplína?

Nemyslím si. V utkání bylo hodně souběžných vyloučení. Hrálo se čtyři na čtyři, což nám podle mého názoru svědčí. Byly tam zbytečné fauly včetně toho mého. Na druhou stranu jsme měli dost přesilovek a určitě jsme měli nějakou využít a ten zápas trošku naklopit na naší stranu. Bohužel, přesilovky nám teď absolutně nejdou, takže si ve speciálních týmech vůbec nepomáháme.

Před Štědrým dnem jste na dvanáctém místě v tabulce. Jsou Vánoce tím pravým, co vás může zase nakopnout a vyčistí vám hlavu? Dokážete se oprostit od hokeje u stromečku?

Já doufám, že ano. Říkal jsem v kabině klukům, ať zapomeneme na dva dny na hokej. Užijeme si svátky s rodinami. Spousta z nás má děti. Já se budu také snažit vypnout na dva dny totálně hlavu a užít si Vánoce s rodinou. Doufám, že nám to může pomoct. Každý si odpočine hlavně psychicky a že si uvědomíme, že hokej je samozřejmě důležitý, ale na světě jsou i důležitější věci než hokej. Možná nad tím hokejem až moc přemýšlíme a pak jsme v takové křeči v jaké jsme. Doufám, že nám pomůže, když si nyní vyčistíme hlavu, užijeme si rodiny a 25. prosince se tady sejdeme a nastartujeme nějakou vítěznou sérii.

Děkuji za rozhovor.

Související články