HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Dorost B s přehledem vede ligu. Mladí energetici si připsali devět výher

Ve třetím adventním týdnu karlovarští junioři odehráli v šesti dnech čtyři zápasy a připsali si tři vítězství. Stoprocentní jsou po minulém týdnu svěřenci Tomáše Andryse, kteří ve dvou duelech skórovali šestnáctkrát. Dvanáct branek nadělili zlínským dorostencům, přičemž jejich brankář čelil 75 střelám. Uplynulý týden bral plný počet bodů i tým dorostu B. Z vítězství se radovali i deváťáci a osmáci. Prohru naopak museli skousnout sedmáci a duel šesťáků skončil remízou. Zápas páťáků byl odložen. Karlovarští mladíci sehráli dohromady dvanáct zápasů a jejich bilance byla devět výher, dvě prohry a jedna remíza. K vidění bylo několik hattricků a gólových premiér. Suma sumárum se karlovarským nadějím opět dařilo.

DHL Extraliga juniorů

Zápasový maraton absolvovali karlovarští junioři. V úvodu týdne dohrávali odložené zápasy s týmy Škody Plzeň a Vervy Litvínov. V obou derby si Adam Dybal vychytal čisté konto. O vítězství nad Plzní rozhodli premiéroví střelci Kryštof Bulka a Matěj Zeman. V krušnohorském derby si premiérové góly připsali Jakub Anton a Tobias Pastor. Náročný souboj čekal energetiky v pátek, kdy na svém ledě přivítali juniory z Dynama Pardubice. Ti byli většinou o krok napřed před karlovarskými mladíky. O vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, kdy bod navíc Energii vystřelil Radim Handl. Závěrečná děkovačka byla zároveň i rozlučkou s útočníkem Robinem Sapouškem, který odchází do Kanady. V posledním duelu uplynulého týdne se energetici postavili hráčům Mountfieldu HK. V něm se karlovarským mladíkům podařilo ve třetí třetině dvěma góly stáhnout tří gólový náskok hostů z prvních dvou částí, ale skóre se jim vyrovnat nepodařilo. První gól za Energii si v tomto utkání připsal nováček Boris Babeliak. Po bilanci tří výher ze čtyř zápasů minulého týdne jsou junioři na druhém místě tabulky. O jeden bod je přeskočil tým Vítkovice Ridera. O další body svedou v příštím týdnu souboje na ledě svých soupeřů. V úterý si poměří síly s týmem HC Olomouc a ve středu s hráči PSG Berani Zlín. Posledním utkáním v tomto roce bude krušnohorské derby, které junioři odehrají na domácím ledě čtvrtou adventní neděli.


27. kolo, 5.12.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Reportáž k utkání

20. kolo, 6.12.2022
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:2, 0:0, 0:3)
Reportáž k utkání

29. kolo, 9.12.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 4:3sn (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
Reportáž k utkání

30. kolo, 10.12.2022
HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Dva zápasy a dvě výhry, to je bilance svěřenců Tomáše Andryse za minulý týden. Do Karlových Varů dorazili hráči z týmů HC Vítkovice Ridera a PSG Berani Zlín. K porážce vítkovických mladíků přispěl hattrickem Vít Záhejský. V sobotním duelu pak energetici zasypali zlínského gólmana 75 střelami. Marek Uherek ve své kleci zůstal celý zápas a i přes veškerou snahu inkasoval dvanáct gólů. Karlovarský strážce branky, Michal Oršulák, zlikvidoval všech 28 střel hostů a díky tomu si připsal druhé čisté čisté konto v sezóně. Jeden gól ke zkompletování hattricku chyběl Vojtěchu Čihařovi, Jakubovi Galnorovi, Davidu Poizlovi a Lukáši Slavíkovi. Pro Lukáše Slavíka šlo navíc o premiérové trefy v dresu Energie. Tým dorostu se díky zisku šesti bodů vyhoupl z pátého místa na druhé . Na vedoucí Mladou Boleslav ztrácí čtyři body. I příští týden hraje dorost na svém ledě a přivítá týmy HC RT Torax Poruba a HC Oceláři Třinec. Utkání s Třincem bude zároveň posledním zápasem tohoto roku.


5. kolo, 9. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Reportáž k utkání

6. kolo, 10. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 12:0 (1:0, 6:0, 5:0)
Reportáž k utkání

Liga dorostu (U16)

Svěřenci Adama Sýkory odehráli ve třetím adventním týdnu dva zápasy a v obou vyrazili ke svým soupeřům. V pátek si přivezli tři body z Náchoda. V prvních dvou částech padlo pouze po jedné brance. V první třetině skórovali domácí. Ve druhé třetině stav utkání srovnal Jan Uhlík. Zato v poslední třetině to byla gólová nadílka ze strany energetiků. O vedení Energie se postaral Miloš Vimr. Vítězný gól vstřelil Vladimír Šuma. Jedinou branku domácích vstřelil Matyáš Krögler, ale ten pouze korigoval skóre. Poslední branka utkání padla v čase 53:56 z hole Šimona Šilhana. Týden zakončili karlovarští mladíci v Ústí nad Labem a i odtud si odvezli plný počet bodů. Tentokrát skóre otevřeli v první třetině energetici díky trefě Petra Vojáčka. Další góly padly až v poslední části utkání. Jako první se opět radovali karlovarští, když Matyáše Korouse překonal obránce Jan Uhlík. Matěj Kříž přišel o čisté konto v čase 46:39 díky Danielu Vaňkovi. O poslední branku se postaral Pavel Uhlík. Domácí díky Lukášovi Hrubcovi necelé tři minuty před koncem utkání snížili náskok svých hostů, ale další branku už nepřidali a to ani přesto, že v závěru měli ještě k dispozici zhruba minutu početní výhodu. Hráči dorostu B stále vedou Ligu dorostu a na druhé místo mají úctyhodný náskok dvanácti bodů.


20. kolo, 9. 12. 2022
HC Náchod - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Štěpnička (Bohuněk), 51. Krögler (Bek, Šedivý) – 25. Uhlík (Chromek, Skuhravý), 43. Vimr (Příplata), 44. Šuma (Šilhan, Příplata), 54. Šilhan (Šuma, Uhlík)


21. kolo, 11. 12. 2022
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 47. Vaněk, 58. Hrubec (Netík, Klír) – 12. Vojáček (Šuma), 46. Uhlík J., 57. Uhlík P. (Teterja, Vimr)

Soutěž 9. tříd (U15)

Karlovarští deváťáci v minulém týdnu zakončili třízápasovou šňůru venkovních duelů třetím vítězstvím. Tentokrát si odvezli body z Hradce Králové. Skóre ve třetí minutě otevřel Maik Mähler. Vedení ještě v první polovině úvodní části navýšil Adam Zolnaj, který udeřil patnáct sekund před koncem vlastního oslabení. Ve druhé třetině padla jen jediná branka a opět z holí energetiků. Početní výhodu využil Filip Žalud. O čisté konto přišel Martin Psohlavec v čase 55:35, kdy ho překonal Tomáš Koklar. Necelé čtyři minuty před koncem měli hradečtí k dispozici šestou početní výhodu, ale z gólu se v ní opět radovali karlovarští. Podruhé v tomto utkání v oslabení skóroval Adam Zolnaj. Svěřenci Tomáše Marišky dál zůstávají na čtvrtém místě tabulky


13. kolo, 10. 12. 2022
Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Koklar (Vondruška) – 3. Mähler (Bauer, Žalud), 9. Zolnaj, 39. Žalud (Nešvera), 58. Zolnaj (Kyncl)

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Divokou přestřelku si užili diváci, kteří sledovali duel karlovarských osmáků. Ti na svém ledě hostili chomutovské Piráty. Jako první udeřili chomutovští. V osmé minutě skóre srovnal Marek Kubík. Energetici inkasovali na cestu do šatny gól z hole Lukáše Jansy a třetina skončila ve prospěch Pirátů. Ve druhé třetině se na první branku čekalo až do osmé minuty a opět jako první udeřili Piráti. Odstup hostů snížil v čase 32:11 opět Marek Kubík a skóre vyrovnal Jiří Kubát. Vedení pro Piráty vzal zpět v čase 34:15 Lukáš Jansa a ten i v čase 18:35 proměnil trestné střílení. Díky tomu chomutovští opět odskočili o dvě branky. Závěrečná třetina se nesla v režii energetiků, kdy si v čase 48:15 zkompletoval hattrick Marek Kubík, který byl v čase 52:12 i autorem vyrovnávacího gólu. Vítězný gól si v čase 59:16 připsal Matyáš Svrček. Osmáci jsou aktuálně s pěti body na třetím místě Nadstavby „A“. Na vedoucí Spartu ztrácí tři body, ale mají jeden zápas k dobru.


5. kolo, 10. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 6:5 (1:2, 2:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Kubík (Žák), 33. Kubík (Balbyshkin), 34. Kubát (Balbyshkin, Kubík), 49. Kubík (Žák), 53. Kubík (Svrček), 60. Svrček (Kubík) – 5. Falis (Pospíšil), 19. Jansa (Vavřík, Majzner), 28. Majzner (Vavřík, Pronin), 35. Jansa (Majzner), 39. Jansa (TS)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

K jednomu zápasu v minulém týdnu nastoupili karlovarští sedmáci. Zavítali do Klášterce nad Ohří, kde je o body nakonec obrali domácí. Tempo v první třetině udávali energetici, kteří domácího gólmana překonali hned třikrát. Postarali se o to Matyáš Stezka, v početní výhodě udeřil Matyáš Vrbas a posledním úspěšným střelcem třetiny byl Matěj Žák. Ve druhé třetině se naopak prosadili pouze domácí, kteří vedení energetiků snížili na rozdíl pouze jedné branky. V navyšování skóre klášterečtí sedmáci pokračovali i v poslední části, kdy vstřelili rovnou čtyři branky. Jedinou branku energetiků přidal Maxim Dan. Karlovarští sedmáci tak stále zůstávají na šestém místě sk. 9 - Karlovarská.


15. kolo, 11. 12. 2022
HC Tygři Klášterec nad Ohří - HC Energie Karlovy Vary 7:4 (0:3, 2:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 27. Žampach (Fuksa, Horáček), 40. Žampach (Fuksa), 45. Ujváry, 48. Dvořák, 52. Žampach (Urbiš), 52. Urbiš (Dvorožňák), 60. Fuksa (Mikeš) – 2. Stezka, 10. Vrbas (Simmer), 11. Žák (Dan), 50. Dan (Žák)

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Karlovarští šesťáci přivítali na svém ledě také chomutovské Piráty. A i v tomto zápase to do obou branek pěkně lítalo. Gólostroj se na obou stranách zastavil na čísle osm. První branku vstřelil v šesté minutě Mikuláš Gregor. Chomutovští šesťáci skórovali v první části dvakrát a tak se do šaten odcházelo za stavu 1:2. Vstřelené branky hostující hráče zřejmě nastartovaly, protože ve druhé třetině poslali kotouč do karlovarské branky hned čtyřikrát. Karlovarští však nehodili za stavu 1:6 hokejky do žita a předvedli parádní obrat. Ve třetí části překonali hostujícího gólmana hned sedmkrát. V čase 41:40 proměnil trestné střílení Jakub Kuchta. V rozmezí dvou minut dvakrát skóroval Max Kalčík. Pátou branku si připsal Jakub Kuchta. Těsně před polovinou třetiny se prosadili chomutovští. V čase 57:50 až 59:35 se z gólů radovali Ondřej Cvačka, Petr Koblížek a hattrick si zkompletoval Max Kalčík. O vítězství energetici přišli v čase 59:40, když Tobiáš Dvořák proměnil trestné střílení. Díky tomu tento duel skončil remízou. V tabulce sk. 1 – Ústecká jsou šesťáci aktuálně na šestém místě.


17. kolo, 10. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 8:8 (1:2, 0:4, 7:2)
Branky a nahrávky: 6. Gregor (TS), 42. Kuchta (TS), 44. Kalčík, 46. Kalčík, 48. Kuchta, 58. Cvačka (Martínek, Gregor), 59. Koblížek (Kalčík), 60. Kalčík (Martínek) – 13. Ehrlich (Vrhel), 14. Segeš (Slezák, Ťupa), 21. Dvořák (TS), 24. Bárta (Rosecký), 32. Črep (Vrhel, Segeš), 38. Kalaš, 50. Motyčák (Vrhel), 60. Dvořák (TS)

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci v uplynulém týdnu neodehráli žádný zápas, protože duel s týmem HC Tygři Klášterec nad Ohří byl odložen. Náhradní termín zatím nebyl stanoven.