HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři jsou v play-off, dorost útočí na první místo! Suchý a Gregor se blýskli hattrickem

Poslední únorový týden se karlovarským nadějím ve všech kategoriích dařilo. Junioři sice zaváhali s Boleslaví, ale výhrou proti Liberci si zajistili play-off. Dorost si z Moravy přivezl pět bodů a díky své pozici začne play-off na domácí půdě. První březnový týden mohou svěřenci Tomáše Andryse ještě zabojovat o nejlepší nasazení v play-off, protože na vedoucí Liberec ztrácí pouhé tři body. Béčko dorostu už z prvního místa žádný tým nesesadí. Osmáci se vrátili na vítěznou vlnu. Sedmáci a šesťáci si díky svým výhrám upevnili pozice v tabulce. Deváťáci a páťáci neodehráli v minulém týdnu žádný zápas. Mladí energetici odehráli deset zápasů a ze sedmi odkráčeli vítězně.

DHL Extraliga juniorů

Junioři zaznamenali ve dvou utkáních minulého týdne padesátiprocentní úspěšnost. Poprvé v sezoně se tým musel potýkat s rozsáhlejším oslabením obranných řad kvůli marodce. Trenér juniorů Václav Eismann zalovil v obraně dorostu. Do obou zápasů nastoupil Pavol Cipko, který už pár zápasů za juniory odehrál. Premiéru v juniorském dresu si v zápase proti Mladé Boleslavi odbyl Nick Mähler, který už při své premiéře předváděl výborný výkon, čímž si získal pozornost a ocenění trenéra juniorky. Nick nastoupil také v zápase proti Liberci.

Pravdou je, že i když jejich řady prořídly, tak v obou zápasech odvedli obránci spoustu práce a své soupeře svými bloky a tečováním střel dost frustrovali. V utkání s Bruslaři se juniorům, přes veškerou snahu, podařilo překonat Daniela Forsta pouze jednou a tak se z výhry radovali Bruslaři, kteří skórovali dvakrát.

Stejně urputní byli v sobotu i liberečtí junioři. Ačkoliv se Tygři celý zápas snažili, tak se jim nepodařilo obelstít bránící hráče a Adama Dybala. Oba góly energetiků padly ze samostatných úniků. Poprvé se v oslabení prosadil Radim Handl a podruhé se sám před branku dostal David Varvařovský. Tento zápas byl pro juniory úspěšný z několika důvodů. Adam Dybal si vychytal osmé čisté konto v sezoně. Junioři si udrželi druhé místo v tabulce a na vedoucí Vítkovice ztrácí dva body. Ale největším úspěchem je, že díky zisku tří bodů v sobotním zápase si svěřenci Václava Eismanna zajistili účast v play-off extraligy juniorů.


49. kolo 24. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Reportáž k utkání


50. kolo 25. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Reportáž k utkání


Extraliga dorostu

Poslední venkovní výjezd v nadstavbě absolvovali v minulém týdnu hráči dorostu. A čekal je opravdu těžký boj. Jejich soupeřem byly týmy Poruby a Třince. S Porubou v prvním vzájemném zápase nadstavby energetici padli až v samostatných nájezdech. Tentokrát však nenechali nic náhodě a po první třetině vedli o jeden gól. Ve druhé třetině padlo po jednom gólu na každé straně, ale ve třetí části udeřili dvakrát energetici a brali tak plný počet bodů. Díky tomu přenechali třetí místo Třinci a vyhoupli se zpět na druhou příčku tabulky.

K dalšímu zápasu nastoupili energetici právě proti Třinci a šlo o přímý souboj o druhé místo. Třinec totiž poté, co v pátek vyhrál nad Plzní v prodloužení, měl stejný počet bodů jako Energie, jenomže ta měla lepší bilanci. Dalším důvodem, proč sobotní zápas sliboval zajímavou podívanou bylo to, že v předchozím vzájemném duelu karlovarští mladíci zvítězili až v prodloužení. A průběh utkání už od první minuty ukazoval, že proti sobě stojí dva z nejlepších týmů extraligy. V první třetině oba gólmani svorně ze svých klecí lovili kotouč pouze jednou a stejně tak i ve druhé části. Do poslední třetiny se vstupovalo za stavu 2:2 a oba gólmani, stejně jako v následném prodloužení své branky neprodyšně uzavřeli. Zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Za Energii svůj nájezd proměnili Matěj Zeman, Vojtěch Čihař a Vít Záhejský. Jediným hráčem Třince, který vyzrál na gólmana Energie byl Marcel Mikula. Bonusový bod tak připadl energetikům.

A právě o tento jeden bod mají energetici náskok na druhém místě tabulky před třineckými mladíky. Poslední dva duely nadstavby odehrají svěřenci Tomáše Andryse 2. a 4. března a i tentokrát je čeká tuhý boj. Do Karlových Varů totiž přijedou týmy Sparty a Slavie. Ačkoliv energetici již mají v kapse jistotu, že play-off začnou na domácí půdě, tak stále je ve hře první místo nadstavby. Na vedoucí Liberec aktuálně ztrácejí už jenom tři body, ale zároveň jim z druhé strany dýchají na záda hráči z Třince, a proto se karlovarským mladíkům jistě bude hodit podpora fanoušků.

.
19. kolo 24. 2. 2023
HC RT Torax Poruba - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Reportáž k utkání


20. kolo 25. 2. 2023
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:3sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)
Reportáž k utkání


Liga dorostu (U16)

V prvním zápase uplynulého týdne nastoupilo béčko dorostu proti svým vrstevníkům z Baníku Sokolov. Šlo opravdu o zajímavý duel. Tým Sokolova kvůli rozsáhlé marodce posílilo několik energetiků a právě ti byli u některých branek Baníku. Za Energii se prosadil Filip Žalud, hráč karlovarských deváťáků. Filip v tomto utkání dres dorostu oblékl poprvé, takže šlo o jeho premiérový gól v Lize dorostu. Dalšími deváťáky, kteří v tomto zápase nastoupili byli Matyáš Šedivec, který si připsal třetí start v dorostu a za tyto tři zápasy získal tři body (2+1). Druhým zápasem v dorostu byl páteční duel pro Adama Zolnaje, který si zatím v dorostu připsal bod za asistenci. První zápas v Lize dorostu odehrál Marko Michalov. Pro Marka se nejednalo o premiéru v dorosteneckém hokeji, protože za Energii již odehrál pět zápasů v extralize dorostu. Posledním deváťákem v sestavě byl brankář Martin Psohlavec, který už má za sebou start v extralize dorostu a za béčko dorostu chytal v pátečním zápase podruhé.

V pozměněné sestavě vyrazilo béčko dorostu v neděli do Třemošné, kde se energetici postavili domácímu Meteoru. Zápas sledovalo skoro stopadesát diváků a ti si na první branku počkali až do dvacáté osmé minuty, kdy se za Energii prosadil Vladimír Šuma, který dostal nabito od Miloše Vimra. Vedení karlovarským mladíkům vydrželo až do padesáté první minuty, kdy skóroval Martin Hyťha. Protože do konce utkání žádná branka nepadla tak se prodlužovalo. O výsledku zápasu se nakonec rozhodovalo až v samostatných nájezdech. V nich energetici skórovali pouze jednou, zatímco domácí hráči se radovali třikrát. Dorost si z Třemošné odváží jeden bod, jehož zisk mu pouze zajistil větší bodový náskok na druhý Písek, neboť energetikům stále patří první místo Ligy dorostu.


33. kolo 24. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary –HC Baník Sokolov 1:9 (1:2, 0:4, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. Žalud (Roštejnský, Dobřemysl) – 9. Balek (Uhlík, Vojáček), 18. Eismann (Ondráš), 22. Vojáček (Teterja, Uhlík), 33. Ondráš (Eismann), 37. Skála, 39. Sztolarik (Teuchert), 50. Sztolarik (Teterja, Vojáček), 57. Kříž (Teuchert, Vojáček), 58. Eismann (Ondráš).


34. kolo 26. 2. 2023
HC Meteor Třemošná - HC Energie Karlovy Vary 2:1sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. Hyťha (Malý), rozh. náj. Lédl (TS) – 28. Šuma (Vimr)


Soutěž 9. tříd (U15)

Deváťáci neměli v minulém týdnu na rozpisu žádný zápas. Další zápasy je čekají první březnový víkend, kdy vyrazí do Kladna a Chomutova.


Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci se poslední únorový víkend vrátili na vítěznou vlnu, když oběma svým soupeřům nasázeli shodně šest gólů. Ale popořádku. Podkrušnohorské derby čekalo osmáky v sobotu, kdy vyrazili do Litvínova. Skóre otevřeli v sedmé minutě litvínovští osmáci, když využili početní výhodu. Další nedisciplinovanost energetiků potrestali hráči Litvínova v jedenácté minutě a třetí branku karlovarští osmáci inkasovali ke konci třinácté minuty. Snížit náskok domácích se v šestnácté minutě podařilo Václavu Pécovi, když proměnil šanci, kterou mu připravil Kirill Balbyshkin. Na dostřel jedné branky dostal Energii v šesté minutě druhé třetiny svou trefou Marek Kubík. Jenomže v polovině třetiny litvínovští hráči opět o jednu branku odskočili. Ve třicáté sedmé minutě využil početní výhodu k další korekci skóre Václav Péc, kterému asistovali Šimon Lucovič a Josef Suchý. Zbývající munici si karlovarští osmáci schovali až do poslední třetiny. Jako první v poslední části skóroval Jiří Kubát. Na tuto branku ještě litvínovští osmáci odpověděli, ale pak se domácí střelci odmlčeli. Ani ne minutu po této brance se opět radovali energetici díky gólů Maika Mählera, který srovnal skóre. Střelcem vítězného gólu Energie byl v padesáté sedmé minutě Josef Suchý, který dostal nabito od Vojtěcha Horáčka.

Cílem nedělního výjezdu osmáků byl Chomutov. V tomto utkání otevřeli skóre energetici zásluhou Vojtěcha Horáčka. Asistenci u tohoto gólu si připsali Kirill Balbyshkin a Radek Šimka. Také ve druhé třetině padla jenom jedna branka. Tentokrát se za Energii prosadil Jonáš Vaníček, jemuž kotouč poslal Jiří Kubát. Na další branku se čekalo až skoro do poloviny třetí třetiny a tentokrát padla z holí Pirátů. Třetí branku Energie však po pouhých třinácti sekundách přidal Josef Suchý. Další asistenci si připsal Kirill Balbyshkin. V padesáté šesté minutě lovil chomutovský gólman díky střele Marka Kubíka ze své klece kotouč počtvrté. Gólovou šanci připravili Jonáš Vaníček a Jiří Kubát. V padesáté sedmé minutě se Piráti, během zhruba pouhých čtyřiceti sekund, dvěma góly dostali na dostřel jedné branky. Jenomže v čase 58:05 připravili Vojtěch Horáček a Kirill Balbyshkin šanci pro Josefa Suchého, který zvýšil na 3:5. Vítězství Energie potvrdil v čase 59:26 Josef Suchý, který si zkompletoval hattrick, poté co dostal namazáno od Šimona Haaka. Se ziskem patnácti bodů jsou osmáci aktuálně na čtvrtém místě nadstavby.


16. kolo 25. 2. 2023
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:6 (3:1, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 7. Čermák (Jeřábek), 11. Štrach (Baudyš, Butka), 13. Štrach (Butka, Baudyš), 31. Záruba (Kváš, Gimmler), 47. Kváš (Gimmler) – 16. Péc (Balbyshkin), 26. Kubík, 37. Péc (Lucovič, Suchý), 45. Kubát, 48. Mähler, 57. Suchý (Horáček).


20. kolo 26. 2. 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3 :6 (0:1, 0:1, 3:4)
Branky a nahrávky: 50. Sojčík (Konvalinka), 57. Falis (Gombár), 58. Gombár (Krejčík, Witoš) – 17. Horáček (Balbyshkin, Šimka), 30. Vaníček (Kubát), 51. Suchý (Balbyshkin), 56. Kubík (Vaníček, Kubát), 59. Suchý (Horáček, Balbyshkin), 60. Suchý (Haak).


Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci v posledním únorovém týdnu odehráli pouze duel s týmem HC Stadion Cheb. Před domácím publikem nad svým soupeřem vyhráli 4:2. Chebští sedmáci skórovali jako první, když početní výhodu využil Jakub Brichcín. V osmé minutě připravil František Pavlovic šanci pro Matěje Žáka, který svý gólem srovnal skóre. Spolupráce Františka a Matěje zafungovala krátce po polovině třetiny znovu, když Matěj vystřelil Energii vedení. Za stavu 2:1 se nakonec odcházelo do šaten, protože až do závěrečného hvizdu další gól nepadl. Na ten si ostatně všichni počkali až do třetí třetiny. Střelcem třetího gólu Energie se v osmé minutě poslední části stal František Pavlovic, kterému asistoval Hugo Konz. Energetici znovu udeřili až v čase 55:17, kdy střelcem čtvrtého gólu Energie byl Hugo Konz, jemuž šanci připravil Matěj Žák. Korekci skóre provedl v čase 55:55 Josef Postl. Konec utkání odehrály oba týmy ve čtyřech, ale ani tento stav změnu skóre nepřinesl a tak se z vítězství radovali energetici. Sedmáci si díky tomu rozšířili svou sbírku bodů na devět a jsou stále na druhém místě tabulky.


9. kolo 26. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Stadion Cheb 4:2 (2:1,0:0,2:1)
Branky a nahrávky: 8. Žák (Pavlovic), 12. Žák (Pavlovic), 48. Pavlovic (Koncz), 56. Koncz (Žák) – 4. Brichcín (Gucký), 56. Postl


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci v uplynulém týdnu přivítali na svém ledě tým Baníku Sokolov a v utkání padlo dohromady devatenáct branek. Z vítězství se nakonec radovali energetici, kteří vstřelili o tři branky víc. Neuvěřitelnou mušku předvedl Mikuláš Gregor, který se jako střelec zapsal u šesti branek Energie. To se tak často nevidí ani v žákovských soutěžích. Jeden z gólů Mikuláš vstřelil, když proměnil trestné střílení. Celkem si Mikuláš připsal osm bodů (6 + 2). U čtyř gólů mu asistoval Josef Šlár a asistenty u prvního a čtvrtého gólu byli Adam Heidenreich a Lukáš Hoško. Adam byl ostatně v sedmé minutě i autorem vyrovnávací branky Energie. Dvakrát skóroval Matěj Cozma, kterému u prvního gólu asistovali Lukáš Hoško a Mikuláš Gregor a šanci u toho druhého připravili David Moches a Mikuláš Gregor. Autorem druhého gólu Energie byl Matyáš Nehasil, kterému nabil Max Kalčík. Ten byl zároveň střelcem desáté branky energetiků, když proměnil šanci, kterou mu připravil Jan Martínek. Duel se Sokolovem byl nakonec jediným zápasem šesťáků v minulém týdnu, protože nedělní zápas s Litvínovem byl odložen. Šesťáci jsou stále na pátém místě, když nasbírali dvacet devět bodů.


28. kolo 25. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 11:8 (4:1, 3:4, 4:3)
Branky a nahrávky: 7. Heidenreich (Moches), 10. Nehasil (Kalčík), 13. Gregor (Šlár, Heidenreich), 19. Gregor (Šlár), 23. Gregor (TS), 26. Gregor (Hoško), 33. Cozma (Hoško, Gregor), 47. Cozma (Moches, Gregor), 53. Gregor (Šlár), 54. Kalčík (Martínek), 56. Gregor (Šlár) – 3. Dvořák, 21. Szabó (TS), 25. Peter (Brychta), 25. Peter (TS), 40. Peter (Dubaj), 43. Brychta (TS), 50. Dubaj (TS), 59. Szabó (TS).


Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci také neměli v plánu žádný zápas své soutěže. K dalšímu utkání vyrazí první březnovou sobotu do Mariánských Lázní.