HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Dorost B stále vede ligu, v popředí i junioři a další mladí energetici


Většina mládežnických týmů ve čtvrtém adventním týdnu odehrála poslední utkání v tomto roce. Výjimkou jsou osmáci, kteří v úterý 20. prosince sehrají dohrávku 1. kola s týmem Vervy Litvínov. Ne všichni mladí hráči budou mít zápasovou pauzu. Trenéři reprezentačních týmů všech kategorií do svých týmů povolali i mladé energetiky.

DHL Extraliga juniorů

Po dvou domácích zápasech karlovarští junioři v minulém týdnu vyrazili opět na cesty. Jejich cílem byla Olomouc a Zlín. Po zápasovém maratónu z předminulého týdne nastoupili energetici odpočatí a plní sil. To bylo proti houževnatým olomouckým mladíkům rozhodně potřeba. Adam Dybal v tomto utkání čelil třiceti pěti střelám a svými zásahy si uhájil čisté konto. Mimochodem třetí v pěti zápasech. Domácího gólmana překonali Samuel Šmajda, Radim Handl a David Varvařovský. Díky této výhře se juniorský tým Energie vrátil do čela extraligy. Druhý zápas byl ovšem z kategorie těch horších. Utkání se Zlínem se v této sezóně stávají pro juniory noční můrou. Ani jedno ze třech vzájemných utkání se nepovedlo energetikům dotáhnout do vítězného konce, i když tentokrát se o výsledku rozhodovalo až v samostatných nájezdech a to je loterie. V ní uspěli zlínští mladíci a ti karlovarští si odvezli jeden bod. Nedělní podkrušnohorské derby bylo odloženo na žádost týmu Vervy Litvínov. Oba kluby nyní jednají o náhradním termínu. Týden junioři zakončili na prvním místě juniorské extraligy.


31. kolo, 13.12.2022
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Reportáž k utkání


32. kolo, 14.12.2022
PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:3sn (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Reportáž k utkání

33. kolo, 18.12.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov
zápas byl odložen

Extraliga dorostu

Hráči karlovarského dorostu minulý týden strávili na svém ledě, kde změřili své síly s týmy HC RT TORAX Proruba a HC Oceláři Třinec. Ani jeden ze zápasů neskončil v základní hrací době. Utkání s Porubou ztratil karlovarský dorost v posledních devíti minutách třetí třetiny, kdy hosté srovnali skóre a zápas nakonec došel až do nájezdů, ve kterých byl tentokrát šťastnější soupeř. Hodně napínavý byl vyrovnaný duel s Oceláři. Třinečtí byli neustále energetikům v patách a ti tak neměli dostatečný prostor k větším akcím, ale i tak se Viktorovi Wardasovi podařilo v první třetině překonat Denise Heczka. Třinečtí ve třetí třetině nejen srovnali, ale dostali se necelých sedm minut před koncem do vedení. To jim vydrželo zhruba devadesát sekund, pak svou trefou poslal zápas do prodloužení Viktor Wardas. V prodloužení skóroval Pavol Cipko a svěřenci Tomáše Andryse se mohli radovat z výhry. Díky výhře týmu Bílých Tygrů se energetici posunuli ze druhého místa na třetí. Na vedoucí Liberec, ale ztrácí pouhé dva body. Což je jistě tip na novoroční předsevzetí.


7. kolo, 16. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC RT TORAX Poruba 3:4sn (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)
Reportáž k utkání

8. kolo, 17. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 3:2p (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Reportáž k utkání

Liga dorostu (U16)

V posledním adventním týdnu svěřenci Adama Sýkory odehráli dvě utkání na ledě soupeřů. Jednalo se o utkání s týmy ze skupiny Východ. K prvnímu duelu energetici nastoupili proti týmu AZ Havířov, který je aktuálně na čtvrté pozici ve skupině Východ. Skóre utkání hned v první minutě otevřel Vladimír Šuma. Ještě před polovinou třetiny srovnal Viktor Makula. První třetina však skončila vedením Energie díky Petrovi Vojáčkovi, který se v poslední minutě postaral o to, že domácím se do kabiny nešlo moc vesele. Ve druhé třetině byly k vidění během necelé minuty dva góly a pod oběma byli podepsaní karlovarští. Prvním střelcem byl v čase 21:38 Tomáš Teuchert a v čase 22:15 překonal domácího brankáře Šimon Šilhan. Poslední slovo měli ve třetí minutě poslední třetiny domácí. Marcus Kósa však pouze snížil náskok energetiků. V neděli pak přišel na řadu "souboj titánů". Posledním letošním soupeřem karlovarských mladíků byl totiž tým VHK ROBE Vsetín, který vede tabulku skupiny Východ. Tato předehrávka byla šlágrem soutěže. Vedoucí týmy obou skupin se totiž spolu v základní části soutěže utkají pouze jednou. Začátek utkání patřil jednoznačně hráčům Energie. Jako první překonal domácího brankáře ve třetí minutě Tomáš Teuchert. V sedmé minutě přidal druhý gól Pavel Uhlík. Jenomže tentokrát gól do šatny dostali karlovarští a třetina tak skončila za stavu 1:2. Srovnáno bylo ve čtvrté minutě druhé třetiny. Vedení Energii v čase 38:14 vystřelil Marcel Kovář, ale už v čase 38:59 domácí opět srovnali. Zvrat přišel v poslední části. Během prvních šedesáti šesti sekund inkasovali energetici hned dvakrát. Skóre na stav 5:4 snížil v čase 44:17 Šimon Klíma. Ve zbývajícím čase však karlovarští už domácího gólmana nepřekonali, ale tým Vsetína skóroval ještě dvakrát. Ze souboje nejlepších týmů každé skupiny nakonec vyšli vítězně hráči Vsetína, kteří po sedmi vítězstvích utnuli hráčům Energie vítěznou šňůru. Svěřenci Adama Sýkory stále s padesáti pěti body kralují skupině Západ a na druhé místo mají náskok dvanácti bodů.


22. kolo, 17. 12. 2022
AZ Heimstaden Havířov - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Makula (Bielesz), 43. Kósa (Lacina) – 1. Šuma (Kovář), 20. Vojáček (Skuhravý, Příplata), 22. Teuchert (Chromek, Klíma), 23. Šilhan (Teterja)


28. kolo, 18. 12. 2022
VHK ROBE Vsetín - HC Energie Karlovy Vary 7:4 (1:2, 2:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 20. Koláček (Vlk, Stodůlka), 24. Kovář F. (Bartoněk), 39. Kučný (Koláček, Stodůlka), 41. Kovář F. (Ostrčil), 42. Ostřížek (Stodůlka), 49. Bartoněk (Koláček, Kovář F.), 60. Bartoněk (Ostřížek) – 3. Teuchert (Vojáček), 7. Uhlík P. (Teterja), 39. Kovář M. (Uhlík J.), 45. Klíma (Teuchert, Uhlík P.)

Soutěž 9. tříd (U15)

Karlovarští deváťáci měli minulý týden na programu odložené utkání 12. kola s deváťáky Vervy Litvínov. První branku vstřelil až před polovinou první části v početní výhodě Alexander Benko. Litvínovští ale v patnácté minutě využili početní výhodu a hned po pár sekundách přidali druhý gól. Energetici se však z inkasovaných gólů o přestávce otřepali a druhá třetina byla v jejich režii. Skóre hned ve druhé minutě srovnal Lukáš Slavík, který se prosadil ještě v čase 37:50 a hattrick si zkompletoval v čase 35:58. Litvínovší skórovali v prostřední části pouze jednou, takže po dvou třetinách byl stav utkání 4:3. Ve třetí třetině v šesté minutě vyrovnal Jan Vladař, který se prosadil ještě jednou během početní výhody necelých osm minut před koncem. Vítězství litvínovských zpečetil Ivan Gimmler. Druhé domácí utkání měli svěřenci Adama Sýkory sehrát s týmem Dynama Pardubice, ten však z důvodu rozsáhlé marodky požádal o odklad zápasu. Oba týmy se domlouvají na náhradním termínu. Svěřenci Tomáše Marišky vykročí do Nového roku ze čtvrtého místa tabulky.


12. kolo, 13. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 4:6 (1:2, 3:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. Benko (Franc, Benda), 22. Slavík (Žalud, Suchý), 38. Slavík (Vaníček, Zolnaj), 39. Slavík (Vaníček) – 15. Macholda, 15. Petružálek (Vladař, Polka), 36. Gimmler (Polka), 46. Vladař, 53. Vladař (Záruba), 54. Gimmler (Kváš)


14. kolo, 17. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
zápas byl odložen

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Jediný duel odehráli v předchozím týdnu karlovarští osmáci. I oni nastoupili k podkrušnohorskému derby a vyrazili do Litvínova. Jako první se z branky radovali v čase 4:51 litvínovští. Ale hned v čase 5:05 srovnal skóre Matyáš Svrček. I druhá branka první třetiny padla z holí energetiků. Úspěšným střelcem byl Josef Suchý. V prostřední části se postupně prosadili Kirill Balbyshkin, Jonáš Vaníček, Lukáš Gerstner a Maik Mähler, který poslal litvínovským gól do šatny. Za litvínovské skóroval pouze Jakub Záruba. Energetici přidali ještě dvě branky v poslední třetině. Ve čtvrté minutě to byl Šimon Lucovič a vítěznou branku Energie vstřelil Maik Mähler. Litvínovští se do toho v poslední třetině opřeli a skórovali hned pětkrát. Naštěstí pro karlovarské se jim obrat o jednu branku nepodařilo dotáhnout. A body za vítězství tak připadly energetikům. Každopádně litvínovští nemusejí na odvetu čekat dlouho, protože už v úterý 20. prosince dorazí do Karlových Varů k dohrávce prvního kola. Energetici jsou stále na třetím místě Nadstavby sk. "A" a na vedoucí tým Sparty Praha ztrácejí tři body.


6. kolo, 18. 12. 2022
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 7:8 (1:2, 1:4, 5:2)
Branky a nahrávky: 5. Záruba (Gimmler), 36. Záruba (Butka), 41. Kváš (Butka), 51. Záruba (Gimmler, Kváš), 53. Butka (Záruba), 60. Gimmler (Štrach), 60. Záruba – 6. Svrček, 10. Suchý (Lucovič), 24. Balbyshkin (Gerstner), 34. Vaníček (Kubík), 35. Gerstner (Balbyshkin), 40. Mähler, 44. Lucovič (Svrček), 45. Mähler (Vaníček, Kubík)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Ne moc šťastný závěr roku za sebou mají karlovarští sedmáci. Ti v uplynulém týdnu odehráli jediný zápas, ve kterém na svém ledě hostili tým SK Kadaň, který je aktuálně na druhém místě tabulky. Hosté měli od první minuty navrch a díky tomu vedli po druhé třetině 7:2. Karlovarští ve třetí třetině třikrát skórovali, ale litvínovští už si rozehraný zápas nedali vzít a přidali hned šest branek a obrali tak své hostitele o plný počet bodů. Karlovarští tak i nadále zůstávají šestí ve skupině 9 – Karlovarská.


16. kolo, 18. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – SK Kadaň 5:13 (1:3, 1:4, 3:6)
Branky a nahrávky: 17. Žák, 38. Koncz (Žák, Dan), 46. Dan, 54. Žák (Psohlavec), 56. Psohlavec (Koncz, Žák) – 3. Pátek (Kalčík, Sentenský), 6. Rajchl (Opršal), 12. Rajchl, 29. Šindelář, 34. Petráš (Mahlej, Klímová), 37. Chlouba (Hagara, Petráš), 39. Rajchl (Pátek), 43. Mahlej (Petráš), 47. Sentenský (Petráš, Chlouba), 50. Opršal (Rajchl, Pátek), 54. Petráš (Chlouba), 56. Opršal (Rajchl), 57. Rajchl (Opršal)

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci v minulém týdnu neměli v plánu žádný zápas. K prvnímu utkání nastoupí až 7. ledna, kdy vyrazí do Litvínova.

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci odehráli také jeden zápas. Na domácím ledě se postavili týmu SK Kadaň. Stejně jako v ostatních žákovských zápasech bylo i v tomto k vidění velké množství gólů. Stav utkání se nakonec zastavil na skóre 7:7. K tomuto výsledku přispěl hattrickem Deniel Kaputa. Dva góly si připsal Petr Koblížek. O poslední dva góly se podělili Vojtěch Příplata a Patrik Tomášek. Karlovarští v utkání drželi krok s prvním týmem tabulky a o vítězství přišli až v posledních pěti minutách. Páťáci jsou aktuálně s dvaceti třemi body na třetím místě skupiny 9 – Karlovarská.


18. kolo, 18. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – SK Kadaň 7:7 (2:3, 2:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 18. Tomášek (Pelikán), 19. Kaputa (Koblížek), 25. Kaputa (Koblížek), 30. Příplata (TS), 44. Kaputa (Kuchta, Koblížek), 48. Koblížek (Kuchta, Příplata), 53. Koblížek (Kaputa, Kuchta) – 8. Borbély, 10. Navrátil (Strunz), 18. Navrátil (Strunz), 34. Strunz (Laukner), 55. Borbély (Lukeš), 58. Ďurkovský, 59. Strunz (Lukeš)