HC Energie Karlovy Vary

Vrátit se k dobrým výkonům, plán na Vítkovice je jasný

Pět tříbodových výher v řadě je po úterním debaklu již bohužel zapomenutá statistika. V pátek mají energetici šanci načít novou vítěznou sérii a mají k tomu soupeře, kterého již letos jednou porazili. Do Karlových Varů přijedou Vítkovice, které v posledních zápasech předvádí zlepšené výkony, což zmiňuje také asistent trenéra Tomáš Mariška. Utkání startuje v 17:30, permanentkáři jej mohou sledovat zdarma na Hokejka TV.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

Z tábora domácích

Energetici mají o motivaci do pátečního utkání postaráno, musí odčinit úterní debakl z Mladé Boleslavi. Vrácením k dřívějším poctivým výkonům se pokusí navázat na předešlou pětizápasovou šňůru výher, během které dokázali Karlovarští porazit Motor, Litvínov, Hradec Králové, Kometu a Plzeň. Nejsou to tedy zrovna slabé týmy, které Energii v posledních zápasech podlehly, Vítkovice by se tak určitě měly mít na pozoru.

Přidat další body se určitě pokusí nejen nejproduktivnější energetici Davide Kaše (3 góly, 6 asistencí) s Ondřejem Beránkem (5 gólů, 3 asistence), ale i všichni ostatní. Do utkání by totiž měli jít Energetici v nejsilnější možné sestavě. Po předchozích drobných zdravotních probléme by nyní trenérské duo Pešout – Mariška nemělo nikoho postrádat.

Ať už se událo v posledním zápase cokoliv, nic to nemění na faktu, že energetici zažívají jeden z nejlepších startů do Tipsport extraligy v historii, letos se začátek soutěže prostě povedl, což je vzhledem k daným restrikcím o to víc cenné. Naopak je velmi smutné, že v této situaci, kdy přichází dost výher a ještě k tomu na domácím kluzišti, nemohou na stadion diváci. Připomínáme tak, že všichni permanentkáři mohou sledovat utkání na Hokejka TV.

Z tábora hostů

Vítkovice mají aktuálně sérii pěti venkovních zápasů v řadě. Za sebou už mají dva, oba se jim podařilo vyhrát. Nejprve přehrály Mladou Boleslav, o dva dny později i trápící se Kometu Brno. Teď je čekají dokonce dva zápasy hned po sobě. V pátek se představí v Karlových Varech, v sobotu pak v Plzni. Sérii zakončí v úterý zápasem ve Zlíně. Nečeká je tak nic lehkého a Karlovy Vary jim to musí co nejvíce ztížit. Zlepšené výkony Vítkovic totiž přišly po zápase, kdy dostaly výprask od Budějovic. Něco podobného by nyní mohli předvést i karlovarští hokejisté.

Pokud se podíváme na kanadské bodování vítkovických hráčů, tak v něm najdeme vyčnívajícího Dominika Lakatoše, který vede klubovou tabulku s 11 body (9+2), čímž je zároveň nejlepším střelcem týmu. Nedaleko za ním se schovává s 8 body (3+5) bývalý energetik Rostislav Marosz. Ve Vítkovicích působí také karlovarský odchovanec Vojtěch Polák, ten zatím zapsal jednu asistenci, v posledních dvou utkáních ale v sestavě chyběl. Pro páteční utkání hlásí Vítkovice jednu čerstvou ztrátu, na trip neodcestoval Lukáš Krenželok.

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Karlovy Vary mají co napravovat, jaký bude recept na nynějšího soupeře? ,,Po tom extrémně nepovedeném utkání v Boleslavi se musíme vrátit k tomu, co nás zdobilo před tímto zápasem. To je hlavně poctivá obrana a obětavý týmový výkon, to se nám bohužel v Boleslavi nepovedlo. Bez toho nemůžeme pomýšlet na nějaké lepší výsledky a lepší hru. Uděláme všechno pro to, abychom podali lepší výkon,“ okomentoval situaci Tomáš Mariška.

,,Připravíme se na to, abychom předváděli to, co jsme předváděli v těch předchozích zápasech, kdy jsme byli úspěšní. Vítkovice, které jsou nyní na vítězné vlně, pro nás budou další složitý soupeř, ale věřím, že to v domácích podmínkách zvládneme,“ hodnotí soupeře Mariška.

Každý soupeř vyniká něčím jiným. Tomáš Mariška dle svých slov ví, co se od něj dá tentokrát čekat. ,,Tak nějak asi víme, co tady budou chtít Vítkovice předvádět, měly teď několik dobrých výsledků, uhrály poměrně dost bodů. Je to mužstvo na vítězné vlně a bude na našem výkonu, abychom dokázali vzdorovat a dokázali jsme být lepší než oni,“ zakončuje asistent trenéra.

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize 12 - 8 - 0 - 0 - 4 - 35:39 - 24 b
Průběžné umístění
6. místo
10.
6.
Průměrná návštěvnost 0 diváků 0 % kapacity stadionu
Nejproduktivnější hráči
Jméno Z G A B
1. David Kaše 10 3 6 9
2. Ondřej Beránek 12 5 3 8
3. Jakub Flek 12 6 1 7
4. Petr Koblasa 11 4 3 7
5. Petr Šenkeřík 12 2 5 7
Nejlepší střelec Jakub Flek - 6 branek
Nejlepší nahrávač David Kaše, Lukáš Pulpán - 6 asistencí
Nejlepší v +/- Tomáš Mikúš, Jan Hladonik, Tomáš Vildumetz, Dominik Graňák - +3 body
Nejtrestanější hráč Tomáš Redlich - 29 TM
Brankáři
Jméno ZPočet odchytaných zápasů Úsp.Procentuální úspěšnost zákroků G/ZPrůměr obdržených branek na zápas SOPočet vychytaných čistých kont
1. Filip Novotný 10 92,48 % 2,51 2
2. Jan Bednář 4 84,85 % 5,26 0
Úspěšnost přesilovek 17,14 % (6. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení 83,05 % (9. místo v extralize)
Bodový zisk
Vše Doma Venku Posl. 10 záp.
66 % 57 % 80 % 70 %
24 b 12 b 12 b 21 b
I. II. III. IV.Zisky po čtvrtinách základní části
66 % -- -- --
24 b -- -- --
HC VÍTKOVICE RIDERA
Utkání v extralize 11 - 4 - 2 - 2 - 3 - 30:32 - 18 b
Průběžné umístění
8. místo
10.
6.
Průměrná návštěvnost 0 diváků 0 % kapacity stadionu
Nejproduktivnější hráči
Jméno Z G A B
žádná data
Nejlepší střelec žádná data
Nejlepší nahrávač žádná data
Nejlepší v +/- žádná data
Nejtrestanější hráč žádná data
Brankáři
Jméno ZPočet odchytaných zápasů Úsp.Procentuální úspěšnost zákroků G/ZPrůměr obdržených branek na zápas SOPočet vychytaných čistých kont
Úspěšnost přesilovek 6,82 % (14. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení 89,19 % (6. místo v extralize)
Bodový zisk
Vše Doma Venku Posl. 10 záp.
54 % 38 % 73 % 53 %
18 b 7 b 11 b 16 b
I. II. III. IV.Zisky po čtvrtinách základní části
54 % -- -- --
18 b -- -- --

Poslední utkání

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary11:4 (5:0, 2:1, 4:3)
Branky a nahrávky: 7. Šťastný (Jääskeläinen, Ševc), 16. R. Zohorna (Lunter, Dlapa), 17. Jääskeläinen, 17. Najman (P. Kousal), 20. Flynn, 24. Šťastný (Pláněk), 28. Šťastný (R. Zohorna), 43. Najman (J. Stránský, Bernad), 50. Šťastný (R. Zohorna), 51. Flynn (P. Kousal), 54. Pláněk (Lunter, A. Zbořil) – 31. Zábranský (O. Beránek, Skuhravý), 49. Šenkeřík, 55. Šenkeřík (Kohout), 56. Kaše.

Související články