HC Energie Karlovy Vary

Myslím si, že jsme tu základní část odmakali dobře, usmívá se Josef Šlár, kapitán sedmáků

Sedmáci v celé základní části své soutěže ztratili pouze šest bodů a vybojovali si první místo ve skupině. K takovému výsledku je potřeba mít nejen schopnosti a dovednosti, ale hlavně mít skvělý tým. A to naši sedmáci mají. V každém utkání bojují jeden za druhého a jak říká jejich trenér, jsou jedna rodina. O tom, jak to v týmu klape, jak si kluci užili základní část nebo o nadcházející nadstavbě jsem si povídala s obráncem Josefem Šlárem, kapitánem sedmáků.

Josefe, máte za sebou základní část soutěže, jak bys ji jako kapitán zhodnotil?

Myslím si, že celou základní část jsme hráli skvěle. Trenéři nás hodně posunuli v hokejových dovednostech a ve fyzické i psychické přípravě. S paní trenérkou Anetou jsme dělali hlavně tu fyzickou část. S panem trenérem Leštinou jsme trénovali hokejové dovednosti a taky jsme pracovali na psychické přípravě. Na začátku sezony jsme se dozvěděli, že budeme hrát s o rok staršími protihráči, takže jsme z toho byli trošku vyděšení, ale postupem času jsme si na to zvykli. Začali jsme o to víc napadat, chodit do těla a byli jsme důslednější. Hráli jsme sebevědomě a myslím si že jsme tu základní část odmakali dobře. Čeká nás ale ještě nadstavba, takže všechno na co jsme trénovali, nás teprve čeká (úsměv).

V šesté třídě ten fyzický kontakt ve hře není ještě až takový jako v sedmičkách, jak těžké bylo se do toho dostat?

Bylo to těžké, protože jak už jsem říkal, hráli s námi o rok starší protihráči, kteří už hru do těla zvládali a fyzicky byli větší, i proto jsme na začátku z toho měli zbytečně velký respekt.

Vyhráli jste všechna utkání kromě tří, to asi byla v kabině výborná nálada?

Byla super nálada, ale ty tři zápasy jsme prohráli právě kvůli tomu zbytečně velkému respektu. Museli jsme se prostě otrkat (úsměv).

Za Ostrov hráli kluci z Energie, kteří přispěli k tomu, že vás ostrovští hráči porazili, jaké to bylo? Proběhlo třeba nějaké hecování?

Hecovali jsme se hodně (úsměv). Byli to starší kluci, takže jsme se s nimi tak moc dobře neznali, protože jsme s nimi nehráli. Což bylo dobré, protože jsme neměli nutkání jim nahrávat (úsměv). Tenhle problém jsme měli trošku v Nejdku, protože jsme tam měli kamarády, kteří s námi hráli, ale přešli do Nejdku (úsměv).

Který soupeř vám nejvíc „zatápěl“?

Asi ten Ostrov, protože tam měli dva dobré, velikánské hráče. Myslím si že jeden z nich byl Vojta Chada, ten nám dal asi nejvíce gólů a budil největší respekt (úsměv).

A naopak, proti kterému týmu se vám hrálo dobře?

Nejlíp se nám hrálo asi proti Nejdku, sice jsme tam měli ty spoluhráče, ale hrálo se nám s ním dobře.

Kluci z Ostrova a Tachova vás jako jediní porazili a teď se s nimi potkáte i v nadstavbě, takže už asi víte, co od nich čekat?

My jsme minulý rok hráli v Ústecké skupině, takže víme co čekat i od těch ostatních, takže doufám, že nám to nějak vyjde. Budeme se hodně snažit (úsměv) a bude to určitě zajímavé.

Vaše soutěž nadstavbovou částí končí, jaký jste si tedy stanovili cíl?

Do nadstavby jdeme s tím, že chceme prostě všechno vyhrát. Hlavy jsme si nastavili na to, že všechno vyhrajeme. Fyzická příprava byla hodně těžká, takže máme i dobrou fyzičku. Podle mě jsme připraveni bojovat o přední příčky (úsměv).

Ty zápasy budou hodně kvalitní a náročné, je pravděpodobné, že už počet vstřelených gólů nebude tak velký..

Počítáme s tím, že už tam tolik gólů nebude padat, a že i nějaké padnou do naší branky (úsměv).

Vaším cílem pro základní část bylo dostat se do postupové trojky. Nakonec jste celou základní část vyhráli. Oslavili jste to?

Oslavili jsme to v pizzerii. Po zápase nám pan trenér řekl, že máme jít nahoru a oslavili jsme to pizzou a limonádou (úsměv). Užili jsme si to. Ještě kluci napekli nějaké věci, protože dali hattricky nebo první bod.

Co tým, jak jste si sedli?

Přišli nám noví kluci a sedli jsme si hodně, protože s některými jsme už hráli třeba na DTS turnajích. Sedli jsme si v pohodě a skamarádili jsme se hodně rychle (úsměv).

Nadstavbu budete hrát vůbec poprvé, jak se těšíte?

Hodně se těšíme. Máme k protihráčům přirozený respekt, ale o to víc do toho vletíme (úsměv).

Josefe, v loňské sezoně jsi byl asistentem kapitána a teď jsi kapitán, pomohlo ti, že už máš zkušenosti s vedením týmu?

Ano, určitě. Bylo to snazší. Tím, že jsem byl asistent a už jsem pomáhal s vedením týmu, jsem měl zkušenosti, takže jsem se do role kapitána rychleji dostal.

Měl jsi jako kapitán hodně práce?

Moc ne, myslím si že kluci to zvládají v pohodě, nějaké drobnosti si společně vyříkáme. Tím, že máme výborný tým, nemusíme řešit žádné blbosti. Navíc se většinou známe dlouhou dobu, víme, co od sebe můžeme čekat (úsměv).

Děkuji za rozhovor.