HC Energie Karlovy Vary

Kulich už pálí v NHL! Je to pro mě splněný sen, říká

Jeden zápas v loňské sezoně a čtyři v té letošní. Útočník Jiří Kulich nemusel na svůj premiérový gól v nejlepší světa čekat dlouho, poprvé se v NHL trefil dnes v noci proti Columbusu!

Běžela 38. minuta duelu v Columbusu, kde Sabres prohrávali 1:3, když od modré vypálil Cozens a český mladík šikovnoou tečí usměrnil puk za záda brankáře Tarasovova. Jiří Kulich právě vstřelil svůj první gól v NHL!

„Jsem šťastný, že se mi podařilo vstřelit můj první gól v NHL. Je to pro mě splněný sen. Puk jsem si samozřejmě schoval a určitě skončí v mém pokoji u mě doma,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro klubový web šťastný střelec.

Jeho šikovná teč, která poslala puk do branky Columbusu, lehce zaváněla vysokou holí, avšak nebylo tomu tak. Jak viděl situaci sám Kulich?

„Ano, trochu jsem se bál, jestli to nebude vysoká hůl, trochu nervózní jsem byl. Jinak to byl snadný gól, Cozens vypálil od modré a já jen nastavil hokejku,“ popisoval první trefu v NHL.

Ani jeho trefa ale bohužel nezabránila další prohře Buffala, Sabres totiž nakonec prohráli s Blue Jackets 4:6 a zapsali už pátou prohru z šesti zápasů v úvodu sezony. Dvougólové manko, které Buffalo nabralo v první třetině, se nakonec ukázalo jako rozhodující.

„V první třetině jsme nehráli dobře. Byli jsme všude pozdě, ztratili jsme hodně puků a dost jsme toho museli změnit. Bohužel už bylo pozdě,“ litoval Kulich prohry.

Osobně by ale s úvodem sezony mohl být spokojený. V sestavě Buffala byl ve čtyřech ze šesti zápasů, zahrál si NHL i na domácí půdě v Česku. V nočním zápase v Columbusu navíc opět nastoupil ve druhém útoku a jeho ice time se pravidelně pohybuje kolem 15 minut. Nyní navíc vstřelil svůj první gól a jak sám přiznává, každá taková branka mu zvyšuje sebevědomí. Tak ať to tam dál padá, Jirko!